Nieuw geplaatste AED’s

Datum: 5 januari 2021

Enige tijd geleden kwamen we erachter dat in de wijk Loven-Besterd slechts één AED  (Automatische Externe Defibrillator / Hartstarter) hangt. Bij de Plus, aan de Besterdring. Dat leek ons, als Wijkraad Loven-Besterd, zeer weinig. Er schijnt in Besterd nog een AED geregistreerd te zijn, maar die is niet openbaar.

We besloten om via Stichting AED Tilburg een drietal AED’s in de wijk Loven te laten plaatsen. In het verleden waren die plannen er ook, maar het bleef bij plannen, omdat men toch zat met het idee ‘vandalisme’, als zo’n AED op een plek hing voor iedereen toegankelijk. Inmiddels zijn er ‘hufterproof’ kasten.

Bij buurthuis De Wissel, Leliestraat 49, is er één gekomen, bij het appartementencomplex aan de St. Willebrordstraat en bij het pand Kapitein Nemostraat 120, net over het kanaal, vanuit de Enschotsestraat gezien, in de wijk Loven-Buiten. AED-wegwijsbordjes langs de weg leiden naar de kasten.
Bij De Wissel:


Bij het appartementencomplex aan de St. Willebrordstraat:


Bij het pand aan de Kapitein Nemostraat 120:


Er zijn voldoende geregistreerde hulpverleners in de directe omgeving van de AED’s die in geval van nood via Hartslagnu opgeroepen kunnen worden.

deze pagina delen via: Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
single.php